Compromís lamenta la desídia del consell respecte a escoles i instituts de la Vall

 

IES Botànic CavanillesCompromís va traslladar a les Corts Valencianes la preocupació per l’estat del Col·legi Sant Vicent, l’escola no compta amb eixides d’emergència, no disposa d’un gimnàs, necessita remodelar la seua cuina i ha d’adaptar l’escala dels patis per tal que siguen accessibles a l’alumnat amb discapacitats. “No només s’està perjudicant l’aplicació del currículum educatiu” ha afirmat Julià, qui considera que “s’està posant en perill a l’alumnat i ningú volem que es repetisquen escenes que poden acabar molt malament i que ja han passat en algunes escoles valencianes. La seguretat és primordial i també que la cuina estiga en unes condicions de salubritat i eficiència dignes”.

L’altre centre sobre el qual s’adreçaren qüestions fou l’IES Botànic Cavanilles. Recollint el malestar de la comunitat educativa Compromís va reclamar que la part central de l’edifici fóra objecte de rehabilitació, atés que té més de 60 anys. Mostra d’això n’és que la instal·lació elèctrica del centre no pot suportar la càrrega que necessiten les aules hui en dia o que les canonades són de ferro i no adaptades a la normativa. A més, el sistema de calefacció presenta molts problemes i no arriba a moltes aules. “Ens trobem de nou amb una sèrie de problemes que entrebanquen el treball a l’aula però la cosa va més enllà de les goteres i d’altres deficiències, el pla antiincendis està obsolet i de nou la seguretat preocupa”.

Julià ha qualificat de “realment lamentable” la desídia de la Conselleria, “quan hem demanat per fets, per dates d’execució de les obres promeses només hem trobat respostes indeterminades i vagues, un còpia-pega segurament remés a molts altres centres educatius valencians que necessiten una atenció que el nostre govern els nega”.

La coalició denuncia que “el poble de la Vall ha de saber que mentre la Conselleria, amb conveni amb l’alcaldia, utilitza el seu temps i diners en cedir sòl públic per a centres privats que beneficien econòmicament a empreses dels seus amics, deixa en estat d’abandonament les instal·lacions dels centres públics del nostre poble. Els seus interessos estan clars: la privatització dels serveis públics”.

El portaveu de Compromís per la Vall, Jordi Julià, ha lamentat la desídia que mostra la Conselleria d’Educació pel que fa a les instal•lacions educatives de la Vall. “A finals de gener vam adreçar, per mitjà del nostre diputat Josep Maria Pañella, dues qüestions relatives al mal estat de dos centres educatius del poble i rebem resposta entrat abril”. Però, no només és la tardança en respondre el que lamenta el col•lectiu valencianista.

 

 

Arxivat en: Cultura i Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *